Algemene activiteiten

Presentatie Nico Koning: Weg met het autonomie-ideaal

Datum 14 April 2024
Tijd 11:45 - 13:15
Locatie Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100, 2801 GR Gouda
Google maps openen
Toegang € 5,-
Georganiseerd door
Nico Koning

Graag ontmoeten we u op de laatste presentatie van het  Agnietenconvent in het seizoen 2023-2024.

Het thema van dit seizoen is 'Zoeken naar gemeenschappelijkheid'. We zoeken in het programma naar (nieuwe) bronnen van gemeenschapszin en hebben sprekers gezocht die vanuit verschillende invalshoeken het thema zullen benaderen.

 

Weg met het autonomie-ideaal

In de loop der eeuwen hebben we steeds meer vrijheden verworven en die vrijheden zijn ons veel waard. Een probleem is dat vrijheid vaak wordt verward met autonomie, ofwel zelfbepaling, zelfbeschikking, zelfregie.  Maar in werkelijkheid hebben we onze toegenomen vrijheid juist te danken aan ons vermogen om samen te werken, anderen in bepaalde opzichten na te volgen en dingen op elkaar af te stemmen. Er komen in deze presentatie verschillende visies op vrijheid aan de aan de orde vanuit de vraag wat het eigenlijk betekent om vrij te zijn.

Nico Koning is andragoloog en doceerde filosofie en ethiek. Recent publiceerde hij het boek De waarde van woede, en eerder samen met Hans Achterhuis het boek De kunst van het vreedzaam vechten.

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven