Gouda viert met Regenboogweek wereldwijde Coming-Out dag

Regenboog Alliantie Gouda •
Scroll

De Regenboog Alliantie houdt van 8 tot en met 15 oktober de inmiddels traditionele Regenboogweek rondom de wereldwijde Coming-Out dag op 11 oktober. Net als afgelopen jaren zijn er weer samenwerkingen met de grote culturele instellingen en partners in de stad. Zoals ieder jaar wordt de Regenboogweek geopend met de regenboogviering, op 8 oktober in de Oud Katholieke kerk.

 

Tijdens de #Regenboogweek is op 11-10 de prachtige voorstelling #Gemma te zien in de @schouwburggouda. Oud-Jeugdtheaterhuis leerling Fabian Claes neemt ons mee in een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie. Kaarten via https://t.co/wgpDAjZry9 pic.twitter.com/bifUHrL8Z6

— Regenboog Alliantie Gouda (@RegenboogGouda) October 5, 2023

 

Intersekse

Op 11 oktober (Coming-Out dag) hijst wethouder Anna Van Popering-Kalkman de regenboogvlag bij het Huis van de Stad. Wethouder Thierry van Vught opent die middag de expositie ‘Intersekse 1 op de 90’ die te zien is rond de Agnietenkapel van 11 t/m 31 oktober. 

Speciaal voor Coming-Out dag staat in De Goudse Schouwburg de voorstelling ‘Gemma’ op het programma, met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie.

Dit is niet de enige samenwerking tussen de Regenboog Alliantie en De Goudse Schouwburg dit jaar. Om aandacht te vragen voor deze Coming Out dag zal De Goudse Schouwburg op een unieke manier aandacht besteden aan de lhbtiq+ gemeenschap in Gouda en omstreken. 

Om de aandacht te vestigen op deze speciale dag zet de schouwburg vanaf woensdag 4 oktober het buitenscherm boven de hoofdingang van de schouwburg open voor berichten en verhalen van iedereen die zich verbonden voelt met de lhbtiq+ gemeenschap. Wil je jouw verhaal delen of meer informatie ontvangen over deze samenwerking, neem dan contact op met Marcel Kamphuis via m.kamphuis@goudseschouwburg.nl

Een ander hoogtepunt tijdens de Regenboogweek is de ‘Lesbische Liga’ in de Chocoladefabriek. In deze beroemde podcast loodsen Annefleur en Vera je door het landschap van lesbische media-aanbod. Zij gaan op 12 oktober in gesprek met Dounia Jari. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Gouda en Kruim – eten & drinken.

Op 14 oktober is er een speciale Regenboogavond in Cultuurhuis Garenspinnerij, met onder meer theater, documentaire en artist talk.

Kijk voor het volledige programma op www.regenboogalliantie.nl

 

Tekst en beeldmateriaal door zogouds.nl. Lees hier het originele artikel. 

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden